SERVICII - Verificări diverse

Verificări diverse. de ce?

Există o multitudine de situații în care sunt necesare fel și fel de verificări, dar toate urmăresc același lucru:

  1. Siguranța

  2. Legalitatea

  3. Asigurarea calității

  4. Reducerea costurilor

De ce trebuie făcute?

Verificările periodice asigură că echipamentele și sistemele de securitate sunt funcționale și îndeplinesc cerințele de siguranță, ceea ce poate preveni accidente și incidente nedorite. Anumite verificări pot fi obligatorii prin lege, iar neîndeplinirea lor poate atrage sancțiuni sau alte consecințe legale.

Verificările pot fi utilizate pentru a asigura că produsele sau serviciile îndeplinesc standardele și specificațiile de calitate, ceea ce poate spori satisfacția clienților și îmbunătăți reputația companiei.
Verificările periodice pot ajuta la prevenirea defectelor și avarii costisitoare, precum și la reducerea costurilor de întreținere prin identificarea și remedierea problemelor în stadii incipiente.

 

Cine le poate face?

Verificările diverse pot fi efectuate de către specialiști din domenii precum securitatea și sănătatea în muncă, protecția muncii, PSI, mediu, igiena alimentară, construcții, IT, precum și de către consultații specializați în aceste domenii. De asemenea, există și instituții specializate care pot efectua astfel de verificări, cum ar fi Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu sau Direcția de Sănătate Publică.

ssm
PROCESUL

CARE SUNT PAȘII?

Identificarea domeniului de verificare

Primul pas constă în identificarea domeniului de verificare, în funcție de natura și specificul activității desfășurate de organizație. Domeniile de verificare pot fi variate, cum ar fi securitatea și sănătatea în muncă, protecția muncii, PSI, mediu, igiena alimentară, construcții ș.a.

 

 

Efectuarea
verificărilor

După alegerea specialistului sau a instituției, se va face programarea și efectuarea verificărilor în conformitate cu cerințele și standardele specifice domeniului respectiv. În timpul verificărilor, specialistul sau instituția va evalua conformitatea cu reglementările și recomandările specifice, precum și identificarea eventualelor probleme sau riscuri.

Selectarea specialistului sau instituției

Următorul pas constă în alegerea specialistului sau a instituției specializate care poate efectua verificările necesare în domeniul respectiv. Acest lucru poate fi realizat prin căutarea de recomandări și verificarea calificărilor și experienței acestora.

 

 

Raportul și remediere problemelor

După finalizarea verificărilor, specialistul sau instituția va prezenta un raport de evaluare și recomandări pentru remedierea eventualelor probleme identificate. Organizația trebuie să ia măsurile necesare pentru a remedia problemele identificate, urmărind îmbunătățirea performanței și respectarea standardelor specifice domeniului de verificare.

NECLARITĂȚI

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Simplu! Luați legătura cu noi apăsând pe butonul de contact alăturat și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

Nu ați găsit răspunsul căutat?

Ne puteți contacta și vă vom răspunde cu drag tuturor întrebărilor!

TESTIMONIALE

CLIENȚI MULȚUMIȚI